Skandiamäklarna IP (konstgräs)
11 juni 2018
19:00

VI VANN FÖR JULLE

DM-åttondelen borta mot Hallby började på värsta tänkbara sätt. Och då inte med något så fullständigt oväsentligt som ett insläppt mål eller missad straff utan med en knäskada efter tre minuters spel på vår kapten och härförare Julius Hansen.

Efter att genom åren några gånger tyvärr fått uppleva det skrik som följer på en allvarlig knäskada så gjorde det ont i hela hjärtat att höra Julle ha så fruktansvärt ont. Att hans medspelare klarade att fokusera efter detta gör bragden som följer än större.

Julle är i skrivande stund kvar på Ryhovs sjukhus och väntar på ortopedläkare. Vi håller tummar, tår och allt annat vi kan för att det inte är korsbandet som rykt.

Nu ett försök att beskriva det som följde efter denna hemska start...

Joel som tog över Julles roll i mittförsvaret tillsammans med Rasmus blev sedan gång på gång, tillsammans med ytterbackarna Elliot, Ville och Daniel, utmanade av svåra höga inlägg som de varenda gång vann kampen kring och fick undan bollen.

Andrabollen vann de hårt arbetande mittfältarna Carl, Filip, Albin K, Albin U, Viktor, Julius D och Jonas allt som oftast på mittfältet men naturligt drog vi på oss en mängd farliga frisparkslägen i närheten av straffområdet. Och det är på ett sådant som hemmalaget dunkar in 1-0 i tionde minuten bakom en chanslös Ademir, som annars gjorde en prickfri insats i den första halvlek han stod, i kassen.

Efter baklängesmålet har vi det kämpigt och det riktiga "skitmål" (ursäkta Isac) som vi kvitterar med kändes som en gratisbiljett in i matchen. Målet tillkom efter att Isac en av otaliga gånger utmanade själv med en jättelöpning med boll.
Denna gång hanmar han dock för långt ut på kanten och försöker få till ett inlägg som...letar sig in i mål till 1-1 i 24: e minuten.

Isacs grymma jobb på topp tar givetvis på krafterna och det var avgörande att kunna avlasta med byten på Isac och skicka in Seyar som också löpte på allt samt att Tim avlastade med att erbjuda passningsalternativ i sin släpande forwardsroll.

Energin som kvitteringen gav förstärktes ytterligare då vi två minuter senare tilldöms en straff efter tröjdragning. Med vår straffexpert Khoi på läktaren kurerandes sin knäskada så var Tim utsedd att exekvera 11-metaren. Det gör han bra men målvakten gör det bättre och räddar!

1-1 står sig till paus och stämningen känns avslappnad och av typen att vi har allt att vinna. Att överhöra från grabbarnas ring inför andra halvlek att "nu kämpar vi för Julle" ger fortfarande gåshud.

I 57: e minuten ådrar sig Carl en varning efter en närkamp och vi blev en man kort i 10 minuter. Sju minuter senare kommer så 2-1 efter ännu en av dessa frisparkar strax utanför straffområdet. Denna gång bakom Leo som vaktade målet i andra halvlek.

Men detta var kvällen då vi inte skulle ge upp och kämpar man brukar man ha marginalerna med sig också och vi kvitterar med fyra minuter kvar med ytterligare ett "skitmål" (ursäkta igen Isac) då Isac snor bollen vid utkast från målisen och rullar in 2-2.

Minuten senare ådrar sig Albin K gult och botbänken väntade honom i 10 minuter men turligt nog även en hemmaspelare så förlängningens första tiominutare inleddes 10 mot 10. Resultatet står sig till förlängningens paus och vi får chans att slappna av, skoja lite och njuta av att vi har allt att vinna. Ett scenario vi hoppades på och pratade om i pausen var ytterligare en långlöpning från Isac men att Filip eller Carl tillsammans med Tim skulle orka löpa med och skapa möjligheten för Isac att ge dem ett friläge.

I 93: e minuten händer det. Isac utmanar backlinjen och Filip sätter högsta fart framåt och glöms såklart bort av försvararna. Isac släpper bollen i rätt ögonblick och Filip är lika iskall i avslutet som han var glödhet i spelet och sätter 2-3 med sju minuter kvar att spela av förlängningen!

Om det var under ordinarie tid eller i förlängningen och i så fall innan eller efter målet vetitusan men en av alla målchanser som skapades åt båda håll sitter extra i minnet (även om det är omöjligt att minnas när i matchen det var) när Leo lyckades rädda en boll med fara för livet då han kastade sig in i kryssribban med huvudet före och lyckades rädda.

Resten av matchen blev en kamp mot klockan och närkamperna eskalerade vilket genererade ett rött och ett gult kort till vardera lagen. Vi lider med Rasmus som därmed är avstängd i kvartsfinalen i augusti men det är sådant som händer och det var ingen av situationerna åt något håll som var farliga.

När slutsignalen ljuder så blir det klassisk "TV-puckshög" innan grabbarna med leenden upp till öronen vankar ned i omklädningsrummet och bjuder på en ny variant av segersång med en text som är "djup"...

Se, lyssna och njut på detta alster med titeln: "Chalala åh V Södra" !

GONATT ALLA GOA 18 (!) LIRARE SOM GJORDE DET IKVÄLL! VI GJORDE DET FÖR JULLE!